Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyedülálló attrakció lesz
A tervek szerint a beruházás első üteme 2020-ra, a második 2021-re készül el

Fertő-part: Az élmények otthonává válik a magyar oldal nyáron és télen egyaránt

Egyedülálló attrakció lesz

| Horváth Ferenc | Zöld Sopron

A Fertő-parti fejlesztések első ütemének tervismertetőjét és bemutatóját tartották meg az elmúlt hétvégén a Hotel Sopronban. Elhangzott, a munkaterületet az idén ősszel adják át a kivitelezőknek. A program befejezése 2020-ra várható, a második ütem 2021-re készül el.

A Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség mutatta be az érintetteknek – például a Fertő-parti települések polgármestereinek, a különböző civil és szakmai szervezetek képviselőinek – a fejlesztések első ütemét.


Az eseményt követő sajtótájékoztatón Kárpáti Béla, a zrt. vezérigazgatója elmondta, céljuk a szakmai egyeztetés volt, és hogy valós információkkal szolgáljanak az érdekelteknek és a közvéleménynek, mert a program bonyolult jogi és környezeti körülmények között valósul meg. Ismert, hogy a kormány 30 milliárd forintot biztosít a Fertő-part fejlesztésére, amely két ütemben valósul meg. Mint elhangzott, az első ütemben új strand, látogatóközpont, sportpályák, kemping, vitorláskikötő és horgászkikötő épül, ez utóbbi 500 férőhellyel.


Dr. Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte, a fejlesztés célja egy modern, családbarát turisztikai centrum létrehozása, amely mágnes hatású vonzerejével, komplex szolgáltatásaival és kimagasló minőségével egyedülálló lesz a turisztikai régióban. Szemben például az osztrák Fertő-parti lehetőségekkel – amelyek zömében csak a nyári hónapokra korlátozódnak –, nálunk négy évszakos lesz a kínálat, az ehhez járó szolgáltatásokkal, különböző minőségű szálláslehetőségekkel.


Tima Zoltán építész azt hangsúlyozta, hogy hosszú távon is fenntartható komplexumot terveztek. A munkák során kiemelten vették figyelembe például a környezeti szempontokat, a minimális vízfogyasztást (többszörös vízforgató berendezések segítségével) és az energiaellátást.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...