Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Dr. Jereb Ottó kopjafa

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakképző Iskola és Kollégium egykori, „végtelenül odaadó, szigorúan szerető” legendás tanárára, dr. Jereb Ottóra emlékezve avattak kopjafát az elmúlt héten vasárnap.

Az emlékoszlopot az ötven éve, 1967-ben végzett erdésztechnikus osztály nevében Víg Péter faragta ki tölgyfából. Az alkotást az osztályfőnökük által leginkább kedvelt, 4-es számú lucfenyő tövében, a Hidegvízvölgyben, a Roth-emlékmű közelében helyezték el. Az esemény házigazdája a TAEG Zrt. volt. 

Dr. Jereb Ottó nyolc osztálynak volt az osztályfőnöke. 1981-ben ment nyugdíjba, ám ezt követően sem hagyta ott a katedrát: óraadóként rendszeresen visszajárt tanítani. Diákjai nagy szeretettel gondolnak egykori tanárukra, aki a szakmai – erdészeti – tárgyak mellett más területen is felkészült volt. Szervezett például méhész szakkört, franciát és éneket is oktatott. Rendszeresen tartott túrát a soproni erdőben.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...