Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Cserkészek számháborúja

Negyven tagja van a soproni csapatnak, eskütétel áprilisban

Cserkészek számháborúja

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Számháború zajától volt hangos március 15-én az Erzsébet-kert. A soproni cserkészek vezetésével vívtak békés harcot a gyerekek.

Közös játékra hívta a soproni fiatalságot a március 15-i ünnepen a 364. számú Scarbantia Cserkészcsapat. – A rövid ismertető után azonnal elindult a játék – mondta el lapunknak Kaposi Zoltán, a csapat egyik vezető­je. – A megvédendő zászlókat kü­­lön­­féle helyekre rejtették el az őr­­­­­zők, ám a támadó csapat sem volt rest. Jó volt látni, hogy olyan fiúk és lányok, akik ott találkoztak először, vállt vállnak vetve küzdöttek. Olyan volt, mintha régi ismerősök lennének. A számok csak úgy harsogtak a levegőben…Szeptemberben újabb számháborúra készülünk.


Kaposi Zoltán kiemelte, a cser­­­­­­kész­­csapat 1989-es meg­­­­­­a­­la­­ku­­lá­­sa óta folyamatosan működik. Jelenleg negyven tag­­juk van. A gye­­rekekkel őr­­si rendszerben foglalkoznak; egy-egy őrsöt 6–8 azonos korú gyerek és egy néhány évvel idősebb vezető al­­kot. A csapatban a munkát a ta­­gok önkéntesként, anyagi el­­len­­szolgáltatás nélkül végzik. A következő jelentősebb esemény április elején lesz, amikor is Szent György napján a leendő cserkészek tesznek fogadalmat. Bővebb információt a www.364.hu oldalon találnak.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.