Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Cseréltessünk gumit!

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Eljött az ideje a gépjárművek téli felkészítésének, erre a feladatra azonban sokan csak az utolsó pillanatokban gondolnak.

 Megéri időben elvégezni a teendőket, ezzel sok stressztől és balesetveszélyes helyzettől kímélhetjük meg magunkat. A szakemberek szerint hét Celsius-fok alatt nem ajánlott nyári gumival az utakra menni.

Túl korán sem érdemes felszereltetni a téli gumikat, hiszen nemcsak azok állapota, de a fogyasztás is kárát láthatja, és a menetzaj is megnő.

A gépjármű téli felkészítésekor más feladatokra is oda kell figyelni. A szélvédőmosó-folyadék megválasztása, a jégoldó spray és jégkaparó beszerzése is fontos. Nem árt átnézetni a gépjárművet sem, ekkor ki lehet javíttatni a futómű beállításával kapcsolatos problémákat.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.