Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bűncselekmény a tiltott szemétlerakás
Fotó: Leczovics Zsolt

Bűncselekmény a tiltott szemétlerakás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az illegális hulladéklerakás vagy jogosulatlan lomtalanítás meghirdetése bűncselekménynek minősül – közölte a város jegyzője.

Sopron város jegyzője felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a városban jelenleg nincsen meghirdetett lomtalanítás. Az önkormányzat által meghirdetett lomtalanítás esetén eredeti bélyegzővel ellátott értesítést és konténert helyeznek ki a közterületre. Ezt azért fontos megjegyezni, mert a város több pontján ismeretlenek illegálisan lerakott szeméthalmokat hordtak össze.

Amennyiben bárki azt tapasztalja, hogy illegális hulladékgyűjtést hirdettek meg, tábláztak ki, vagy hulladékot raktak le, értesítse a városgazdálkodási osztályt és a közterület-felügyelet munkatársait a 99/515–124-es telefonszámon, illetve a rendőrséget a 112-es telefonszámon! Az illegális hulladéklerakás vagy jogosulatlan lomtalanítás meghirdetése bűncselekménynek minősül.

Sopronban két helyen, a Pozsonyi úton, illetve a Harkai úti hulladéktelepen is működnek hulladékudvarok. A lakosság itt környezetbarát módon helyezheti el a feleslegessé vált háztartási eszközöket, a lomot. Úgy tűnik azonban, vannak olyanok, akiket ez nem érdekel, és egyszerűen parlagra dobva hagyják el a nem kívánt holmikat.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...