Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bűncselekmény a tiltott szemétlerakás
Fotó: Leczovics Zsolt

Bűncselekmény a tiltott szemétlerakás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az illegális hulladéklerakás vagy jogosulatlan lomtalanítás meghirdetése bűncselekménynek minősül – közölte a város jegyzője.

Sopron város jegyzője felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a városban jelenleg nincsen meghirdetett lomtalanítás. Az önkormányzat által meghirdetett lomtalanítás esetén eredeti bélyegzővel ellátott értesítést és konténert helyeznek ki a közterületre. Ezt azért fontos megjegyezni, mert a város több pontján ismeretlenek illegálisan lerakott szeméthalmokat hordtak össze.

Amennyiben bárki azt tapasztalja, hogy illegális hulladékgyűjtést hirdettek meg, tábláztak ki, vagy hulladékot raktak le, értesítse a városgazdálkodási osztályt és a közterület-felügyelet munkatársait a 99/515–124-es telefonszámon, illetve a rendőrséget a 112-es telefonszámon! Az illegális hulladéklerakás vagy jogosulatlan lomtalanítás meghirdetése bűncselekménynek minősül.

Sopronban két helyen, a Pozsonyi úton, illetve a Harkai úti hulladéktelepen is működnek hulladékudvarok. A lakosság itt környezetbarát módon helyezheti el a feleslegessé vált háztartási eszközöket, a lomot. Úgy tűnik azonban, vannak olyanok, akiket ez nem érdekel, és egyszerűen parlagra dobva hagyják el a nem kívánt holmikat.

Kapcsolódó cikkek

Zöld ombudsman látogatása

2018. 11. 14. | Munkatársunktól

Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes a munkatársaival látogatott el a közelmúltban a Fertő–Hanság Nemzeti Parkba. A zöld ombudsman és küldöttsége részletesen megismerkedett a Fertő és a Hanság természeti értékeivel, valamint az itt folyó természetvédelmi és élőhely-megőrzési, vízvédelmi tevékenységekkel.