Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bike safe: kerékpár­regisztráció

| sopronmedia.hu | Zöld Sopron

A biciklik biztonságáért tartottak rendőrségi felvilágosító rendezvényt az elmúlt hétvégén.

– Úgy gondoltuk, hogy a város lakosságának jogos az az igénye, hogy hivatalosan regisztráljuk a kerékpárjaikat – mondta Kovács László rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója. – Az adatrögzítés során egy országos, központi adatbázisba rögzítjük a kerékpár főbb jellemzőit, a tulajdonos adatait, és képet is készítünk a bicikliről. Ha bekerül a kerékpár a rendszerbe, és esetleg ellopnák, akkor sokkal könnyebben juthat vissza a tulajdonosához. 

A regisztráció mellett a szakemberek válaszoltak az érdeklődők bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseire, és vagyonvédelmi tanácsokat adtak. A rendezvényt a rendőrség, a polgárőrség, valamint egy sportruházati áruházlánc együttműködésében, közösségi munkában dolgozó fiatalok segítségével tartották meg. Akik személyesen nem tudtak megjelenni a hétvégi eseményen, azok otthon, interneten keresztül a Bike safe rendszerben is regisztrálhatják a kerékpárjukat.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...