Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az erdők jövőjéről

Az erdők jövőjéről

| Elek Szilveszter | Zöld Sopron

A klímaváltozás negatív hatásai elleni küzdelemben az erdők a legfontosabb eszközeink – hangzott el az egyetem múlt csütörtökön tartott erdészeti és tudományos konferenciáján.

Több mint ezer tudós, kutató és a gyakorlatban dolgozó erdész szakember vett részt a GYIK Rendezvényházban, illetve on-line tartott eseményen.

– Napjainkban is kiemelt jelentőségűek az erdőkkel foglalkozó tudományterületek – emelte ki megnyitóbeszédében Zambó Péter, az Agrárminisztérium államtitkára.

– Képzéseink és kutatási portfóliónk megújításáért létre kell hoznunk egy új tudásközpontot – világított rá prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora. – Ez csak a konferencián jelenlévőkkel közösen sikerülhet.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Heil Bálint, az erdőmérnöki kar dékánja, aki kiemelte: ez a konferencia közelebb hozta az elméletet a gyakorlathoz. Köszöntötte a vendégeket dr. Borovics Attila, az egyetem erdészeti tudományos intézetének főigazgatója is.

A Soproni Egyetemre csütörtökön Lezsák Sándor is ellátogatott. Az Országgyűlés alelnöke koszorút helyezett el az Őrtüzek emlékműnél, majd megtekintette az Erdészeti Múzeumban a selmeci kiállítás gyűjteményét.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...