Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az egészség mindenkié
A tanulók megismerkedhettek különböző mozgásfajtákkal is Fotó: Leczovics Zsolt

Az egészség mindenkié

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az egészség áprilisi világnapjához kapcsolódva szerveztek figyelemfelhívó előadásokat a kisdiákoknak városunkban. A megjelenteket Péli Nikoletta, a népjóléti bizottság elnöke köszöntötte.

A tanulók beszámolót hallhattak a Soproni Parkerdőről, a turistaútvonalakról, a kilátókról, illetve arról is, hogy miért jó dolog sok időt tölteni a szabadban, a természetben. A diákok szakmai oktató segítségével ismerkedhettek meg az egyes mozgásfajtákkal. Ám olyan fontos témák, mint a kullancscsípés és a rovar okozta betegségek is szóba kerültek.


Sopron 2001-ben csatlakozott az idén harmincéves Egészséges Városok Szövetségéhez. Az elmúlt heti Az egészség mindenkié nevet viselő esemény is a rendezvénysorozat egyik fontos állomása volt. Mint azt Palotai Rita főszervezőtől megtudtuk, egy hónappal ezelőtt rajzpályázatot hirdettek a diákok körében arról, hogy miként látják az egészséget, az egészség védelmét. A beérkezett művekből kiállítás is nyílt a vármegyeháza dísztermében, illetve díjazták a legjobb alkotókat.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...