Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ajándék Sopronnak
A zeneiskola az intézmények kategóriában szerzett második helyet

Idén is sikeres volt a Virágos Sopronért verseny

Ajándék Sopronnak

| Huszár Judit | Zöld Sopron

Öt kategóriában összesen 34-en neveztek az idei Virágos Sopronért környezetszépítő versenyre. A megmérettetésen résztvevőket múlt héten jutalmazták a városházán.

Városunkban már több mint egy évtizede indították útjára a Virágos Sopronért környezetszépítő versenyt. A résztvevők idén is öt kategóriában (intézmények, vállalkozások, lakóközösségek, erkély, terasz, balkon és családi házak) mérették meg magukat. A környezetszépítőket dr. Simon István köszöntötte a városházán. Az alpolgármester méltatta a versenyen résztvevők munkáját, ahogy dr. Farkas ­Ciprián is. – Önök a munkájukkal és annak gyönyörű eredményével megajándékozták Sopront, ez pedig az egyik legszebb megjelenési formája az igazi lokálpatriotizmusnak – hangsúlyozta a városi tanácsnok.

Ahogy már hagyomány: a nevező portákat a szakmai zsűri végigjárta, majd a látottak alapján állította fel a sorrendet. – Nem mondom, hogy nehéz dolgunk volt, mert rengeteg csodálatos virágos házat, intézményt láttunk – hangsúlyozta értékelésében Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság és egyben a verseny zsűrijének elnöke. – Többször gondoltam önökre a nyári kánikulában, amikor magam is cipeltem a vizet és öntöztem a növényeket. Szerintem megállapíthatjuk, hogy a sok munkát most hálálják meg a növényeink.

A verseny eredményhirdetésén nemcsak a kategóriák első három helyezettjei kaptak ajándékokat és oklevelet, de a többi résztvevő is átvehette az elismerését, majd egy fogadáson vendégelték meg a környezetszépítőket, ahol ­Stöckert Tamás főtanácsos mondott pohárköszöntőt. 


A 2019-es környezetszépítő verseny eredményei

Intézmények:

III. Trefort téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvoda

III. Bánfalvi Óvoda, Brennbergbányai Tagóvoda

II. Bánfalvi Óvoda, Kőszegi úti Tagóvoda

II. Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola

I. Bánfalvi Óvoda, Hársfa Sori Tagóvoda

I. Bánfalvi Óvoda

Vállalkozások:

III. Tramini Borozó-Kávézó

II. András Pince, Borozó

I. Görbehalmi Bányászmúzeum

Lakóközösségek:

III. Teleki Pál utca 5.

III. Teleki Pál utca 15.

II. Városház utca 2.

I. Faraktár utca 27.

I. Határőr utca 9.

Erkély, terasz, balkon:

III. Karakai Győző

III. Sebők Miklósné

II. Salamon Ervinné

I. Horváth Sándor

I. Oltárczi Ferenc

Családi házak:

III. Lendvay Péterné

II. Radics Imréné

I. Mogyorósi Rita

I. Németh Istvánné

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...