Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ábrahám István a TAEG Zrt. új vezérigazgatója
Ábrahám István (a fotó jobb szélén) beszél a tavalyi trófeaszemlén Fotó: Sosztarich Krisztián

Ábrahám István a TAEG Zrt. új vezérigazgatója

| MTI | Zöld Sopron

A vezérigazgató-helyettes Konczné Hegedüs Éva, és Bánáti László lett.

Négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója vonult nyugállományba az év elején, az új vezetők kinevezését Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára adta át - közölte a tárca. 

A közlemény szerint az államtitkár egyben méltatta a búcsúzó szakemberek több évtizedes tevékenységét. 

Január 7-től Ábrahám István a soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt., Fehér István a kaposvári székhelyű Sefag Erdészeti és Faipari Zrt., Ripszám István pedig a pécsi székhelyű Mecsekerdő Zrt. új vezérigazgatója.

Az új vezetők mindegyike a helyi erdők kezelésében tapasztalattal rendelkező erdőmérnök szakember – jelezte az agrártárca. 

A tájékoztatás szerint az Agrárminisztérium irányítása mellett működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába, amelyek csaknem egymillió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. Gazdálkodásuk eredményeként az állami erdőterület a magyar erdők szénmegkötő kapacitásának mintegy felét adja, miközben a társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint 3,3 millió regisztrált vendéget szolgálnak ki.

További hír, hogy a TAEG Zrt. új vezérigazgató-helyettesei Konczné Hegedüs Éva, és Bánáti László lettek.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...