Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kilátó napja – 2017
Bánáti László a TAEG parkerdei és kommunikációs igazgatója (balra), dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő is szólt a Károly-ki

Heimler Károly a vagyonát is elzálogosította, hogy felépülhessen

A kilátó napja – 2017

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Soproni Parkerdő egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Károly-magaslaton tartották meg az elmúlt hétvégén a kilátó napját.

A Soproni Városszépítő Egyesület és a TAEG Zrt. által szervezett ünnepségen dr. Józan Tibor, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy éves programjuk egyik fontos és biztos pontja a Károly-magaslati kilátónál lévő megemlékezés. Röviden beszélt a magaslat történelméről, megemlítve a soproni építészt, Winkler Oszkárt, akinek a ter­­vei alapján épült meg a ki­­látó, illetve Heimler Károlyt, az akkori Városszépítő Egyesület elnökét, aki a saját vagyonát is felajánlotta és zálogba helyezte a torony megépülése érdekében. Az épületet 1936-ban adták át.

Bánáti László, a TAEG Zrt. parkerdei és kom­­­­munikációs igazgatója ün­­nepi beszédében hangsúlyozta: Sopron a kilátók városa, melynek a leg­­szebb pontja természetesen itt, a Sop­­roni Parkerdőben van. Beruházásaik folyamán tudatosan törekedtek arra, hogy mind a fiatalok, családosok, valamint az idősebb korosztály igényeit is figyelembe vegyék az oktatás és ismeretterjesztés területén.

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő megemlékezésében méltatta a szépséges tájat, a látványt, amelyben az ember kicsinek érezheti magát, látva a hatalmas természetet a kilátóról, és ha az ember elég bölcs hozzá, akkor ez a környezet megnyugvást is adhat a léleknek. Megköszönte a Soproni Vá­­rosszépítő Egyesületnek és a TAEG Zrt.-nek, hogy gondozzák és fejlesztik a kilátót és annak környékét, hogy a soproniak büszkék lehessenek nyolcvan év múlva is a Károly-magaslati kilátóra, és hogy mindenkinek legyen majd egy személyes története, melyet megoszthat fiaival, unokáival.

Ács Tamás színművész előadásában verssel és novellával ért véget a kulturális örökség napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódó program, majd zárásként a Taschner borház idei Irsaiját kóstolhatták meg a résztvevők.

www.sopronmedia.hu

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...