Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A katasztrófavédelem ellenőriz

A katasztrófavédelem ellenőriz

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Január elsejétől Sopron közigazgatási területén is a katasztrófavédelem látja el a kéményseprő-ipari közszolgáltatást.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Megelőző ellenőrzések, 2018. október 24., Soproni Téma), fontos változás lép életbe január elsejétől a kéményseprésben. A korábbi szolgáltató, a Kétüsz Kft. helyett a katasztrófavédelem látja el a magántulajdonú, illetve a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát.  

A kéményseprő a családi házakhoz akkor megy ki, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. Ezt megteheti online a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlap ügyfélszolgálati oldalán, de az időpontfoglalás elektronikus űrlap kitöltésével itt is lehetséges. A bejelentő ívet a

kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat oldalon tölthetik ki. Telefonon az ingyenesen működő 1818-as szám hívható. E-mailben a levelet a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu-ra, illetve postán a BM OKF GEK részére a 1903 Budapest, Pf.: 314. címre kell küldeni.

Személyesen Sopronban a Tűzoltó köz 2. szám alatt – szerdánként 8–12 óráig – fogadják az ügyfeleket. A külföldön tartózkodók a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot.

A társasházak esetében, ha oda nincs bejelentve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő az értesítést követően magától fog érkezni, és ingyenesen elvégzi a munkát.


Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...