Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A hattyú harmóniája
Sajtos Dániel 11.c, Gál Gergely 10.c és Marton Ádám 12.c-s (balról jobbra) faiparos tanulók az általuk tervezett éjjeliszekrényekkel Belgrádban

Soproni rothos diákok a szerb designversenyen

A hattyú harmóniája

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Hetedik alkalommal vettek részt a Roth-szakgimnázium diákjai a belgrádi nemzetközi designversenyen. Ezúttal hárman, Marton Ádám, Sajtos Dániel és Gál Gergely képviselték Magyarországot.

Tizedik alkalommal rendezték meg március elején Belgrádban a nemzetközi designversenyt, amelyen öt ország 14 csapata vett részt. A házigazda szerbek mellett Olaszország, Bulgária, Ausztria és Magyarország versenyzői mérettették meg magukat, hazánkat a Roth-szakgimnázium három diákja képviselte. A soproni iskola 2009 tavaszán vett részt először ezen a nemzetközi versenyen, melyre a szervező belgrádi középiskola, a Tehnicka skola Drvo Art hívta meg az intézményt. A feladat egy bútordarab előzetes megtervezése és a szerb iskola tanműhelyében való elkészítése volt.

– Mindannyian egy-egy éjjeliszekrényt terveztünk, az enyémnek a fantázianeve Swan’s Harmony volt – mesélte lapunknak Sajtos Dániel. – Ez magyar fordításban azt jelenti, hogy a hattyú harmóniája, ugyanis egy hattyúnyakas, idegencsapos kisbútort készítettem. Nagyon élveztem ezt a hetet, sajnos az első háromba most nem kerültünk be, mert megváltoztak a pontozási szabályok, de sok új barátot szereztünk más nemzetekből, akikkel a jövőben meglátogatjuk egymás iskoláit.
Az első hat alkalommal Viasz-Kádi Tibor készítette föl és kísérte el a diákokat a versenyre, idén Seregély Csaba vette át az ő szerepét. Az angol fordításban Redela Anna segített, de a jubileumi rendezvényen részt vett Hoczek László, a Roth igazgatója is.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...