Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Fertő-táj ékei

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Kiosztották a legszebb ház a Fertő-tájon pályázat díjait. A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa a hagyományos évzáró rendezvényén adta át az elismerő címeket.

A résztvevőket előbb Ivanics Ferenc elnök köszöntötte, majd Barcza Attila országgyűlési képviselő tolmácsolta ünnepi gondolatait. Nemzetépítő családok címmel Huiber Edit tartott előadást. A legszebb házaknak járó okleveleket ezután vehették át a nyertesek a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért képviselőitől. 

2018-ban új építés kategóriában két ház kapott elismerést: Ambrus Csaba és Ambrus Csabáné a Balfon található lakóház, Locsmándi Sebestyén és Schárfi Orsolya pedig a Nagycenken lévő lakóház építéséért. Az első ház tervezője Hadas László, a másodiké Várhelyi Gergely volt.

Kapcsolódó cikkek

Szőlőművelés az ókorban

2019. 12. 04. | Munkatársunktól

Az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért rendezvénysorozat következő (adventi) eseményét december 11-én, szerdán 17 órakor tartják a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában.

Az újrahasznosítás híve

Az újrahasznosítás híve

2019. 12. 04. | Madarász Réka

Tóth Adrienn egész életét áthatja a művészi tevékenység: díszítőfestőnek tanul, szabadidejében verseket ír és énekel. A Handler-szakközépiskola diákja szívesen kipróbálná, mit is csinál egy restaurátor.