Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Fertő-táj ékei

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Kiosztották a legszebb ház a Fertő-tájon pályázat díjait. A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa a hagyományos évzáró rendezvényén adta át az elismerő címeket.

A résztvevőket előbb Ivanics Ferenc elnök köszöntötte, majd Barcza Attila országgyűlési képviselő tolmácsolta ünnepi gondolatait. Nemzetépítő családok címmel Huiber Edit tartott előadást. A legszebb házaknak járó okleveleket ezután vehették át a nyertesek a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért képviselőitől. 

2018-ban új építés kategóriában két ház kapott elismerést: Ambrus Csaba és Ambrus Csabáné a Balfon található lakóház, Locsmándi Sebestyén és Schárfi Orsolya pedig a Nagycenken lévő lakóház építéséért. Az első ház tervezője Hadas László, a másodiké Várhelyi Gergely volt.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.