Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

XXII. Országos Érembiennálé Sopronban

XXII. Országos Érembiennálé Sopronban

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Az idei tárlat is hűen tükrözi: nem véletlenül tartozik a nemzetközi élvonalba a hazai éremművészet.

Az érem egy olyan szabad műfaj, ami anyagában, témájában és a 150x150x150 mm közti mérethatáron belül azt csinál, amit akar, azaz amit alkotója óhajt - vallja Bakos Ildikó szobrász- és éremművész, a 2017-es Országos Érembiennálé Nagydíjasa, Ferenczy Béni díjas alkotó, aki idén kamaratárlattal mutatkozik be a biennálén. - Lehet vésett, mintázott, vert, applikált, lehet geometrikus, lehet ábrázoló, használhat bármilyen anyagot, lehet öntött és viaszveszejtett, szerelt, festett: egyszóval mindenki megtalálhatja a maga saját anyagát, amiben elmondhatja azt, amit közlésre érdemesnek tart – tette hozzá.

A kiállító művészeket Sopron nevében dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntötte, aki beszédében kiemelte: „Az Érembiennálé az 1977-es kezdetektől fogva Sopron egyik büszkesége, és ma is a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozatának kiemelkedő eseményei közé tartozik. 1977-ben ünnepelte Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának a 700. évfordulóját. Az akkor tartott jubileumi ünnepségsorozat keretében indult útjára ez a tradicionális rendezvény. Az idei év mottója: befogadás és hagyományteremtés. Ez a két gondolat már több mint 700 éve jelen van városunkban. Ha rátekintünk a tradicionális címerünkre: nyitott kapukat láthatunk. Úgy is mondjuk, hogy Sopron az ország nyugati kapuja. A város mindig kinyitotta a kapuit a jószándékú és jóakaratú emberek és vendégek számára...” A város tanácsnok bízik abban, hogy még sok-sok évtizeden keresztül karolhatja fel Sopron az éremművészetet.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

30 éves a nemzeti park

30 éves a nemzeti park

2021. 09. 22. | sopronmedia.hu

Alapításának harmincadik évfordulója alkalmából családi nappal várta a látogatókat a Fertő–Hanság Nemzeti Park Öntésmajorban. A programon részt vett dr. Nagy István agrárminiszter is.