Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Winkler-emléktábla: várják a javaslatokat

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Városszépítő Egyesület a hagyományokhoz híven idén is meghirdeti a versenyt a Winkler-emléktábláért.

Pályázatot nyújthat be a legfeljebb két éve elkészült (használatbavételi engedéllyel vagy a befejezés tényét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező), a városképet gazdagító új építésű vagy felújított épület, építmény tulajdonosa, alkotója, tervezője vagy kivitelezője.

A Winkler Oszkár emléktábla kitüntető cím elnyerésére május 31-ig lehet javaslatot tenni személyesen vagy postai úton a Soproni Város­szépítő Egyesület címén (Sopron, Új utca 4.). E-mail elérhetőség: varosszepitok@sopron.hu.

A javaslatnak tartalmaznia kell az épület pontos megnevezését, az épület tervezőjének, illetve a tulajdonosának nevét és elérhetőségét. A pályázatokat a Soproni Városszépítő Egyesület vezetősége által felkért szakmai zsűri bírálja el a pályázó helyszínek megtekintése után. A város XX. századi kiemelkedő építészéről elnevezett Winkler Oszkár-díj adományozásának a célja az építészeti szempontból kiemelkedő, a soproni hagyományokat és a kortárs építészet vívmányait felmutató, a városképet gazdagító épületek elismerése, ezek példaként való kitüntetése. A díj nyertese emléktáblát helyezhet el az épület homlokzatán.

Kapcsolódó cikkek