Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízilabda vb Sopronban
A Lőver uszodában egy-egy női és férficsoport vízilabda-mérkőzéseit rendezik június 20. és 25. között. Fotó: Filep István

Június 10. és július 1. között nem fogad látogatókat az uszoda

Vízilabda vb Sopronban

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Június végén két nagy rendezvénysorozatnak ad otthont Sopron. 20-án kezdődik a vízilabda-világbajnokság, másnap pedig a VOLT Fesztivál. A Lőver uszoda június 10. és július 1. között nem fogad látogatókat.

Nagy lendülettel tartanak a vízilabda-világbajnokság előkészületei. Sopron egy-egy női és férficsoport mérkőzéseinek ad helyet. A meccseket június 20. és 25. között rendezik, 18 órai és 19.30-as kezdettel. Az előkészületek és az utómunkák miatt a Lővér uszoda (a szabadtéri medencével együtt, mert abban is lesznek edzések) június 10. és július 1. között nem fogad látogatókat, és a parkoló is zárva lesz.

Az előkészületekről az érdekeltek jelenlétében tartott munkamegbeszélést a városvezetés: dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester. A sportért felelős alpolgármester tájékoztatta a résztvevőket, hogy hol tart a szervezés, illetve milyen feladatok hárulnak a különböző szervezetekre és intézményekre. Csiszár Szabolcs elmondta: a csapatok június 16-án érkeznek, és Bükön szállásolják el őket. Az út onnan az uszodáig mintegy negyvenöt percet vesz igénybe egy meghatározott útvonalon. Tekintettel arra, hogy az uszoda körüli parkolók foglaltak lesznek, várhatóan egy külön parkolót alakítanak ki a nézők számára. Gondoltak a kerékpárosokra is, ők valószínűleg a Récényi úton, a „kőfejtőnél” lévő parkolóban hagyhatják biciklijüket. Fontos információ, hogy megváltozik a forgalmi rend az uszoda környékén. A Deákkúti út mindkét oldalán tilos lesz a parkolás. A lakók természetesen bejárhatnak telkükre, garázsukba. Megtudtuk, mintegy 800 néző befogadására lesz alkalmas az uszoda.

A hatósági és biztonsági bejárásokat már megtartották. Erről részben Molnár Sándor ezredes, a katasztrófavédelem soproni kirendeltségvezetője és dr. Herczeg Zoltán alezredes, soproni rendőrkapitány adott tájékoztatást. A kapitánytól megtudtuk, a csapatok nem jelentenek biztonsági kockázatot. A rendőrség a társszervezetekkel együtt minden szükséges előkészületet megtett a versenyzők, kísérőik és a nézők, szurkolók biztonsága érdekében.

(A forgalmi rend pontos változásáról és azok időtartamáról következő számunkban tájékoztatjuk olvasóinkat.)

Résztvevő csapatok: A nőknél Brazília, Kazahsztán, Új-Zéland és Ausztrália, a férfiaknál pedig Olaszország, Kanada, a Dél-Afrikai Köztársaság, valamint Spanyolország alkotja a soproni négyesek mezőnyét.

Kapcsolódó cikkek