Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Visszatér a Leander Kills

| Páder Vilmos | Városi hírek

Tavaly májusban mutatkozott be a sopro­­ni közönségnek a Lean­­der Kills, és idén – szinte napra pontosan egy év elteltével – a Köteles Leander vezette zenekar ismét ellátogat a leghűségesebb városba.

Az április 29-én esedékes koncertről természetesen nem hiányozhatnak a MAHASZ albumeladási lista első helyén nyitott Túl­­élő lemez olyan nagy kedvencei, mint a Sze­­relmetlen dal, a Te leszel a párom vagy a Ketten egyedül. Felcsendül majd a villámgyorsan hatalmas sikert aratott Tankcsapda feldolgozás, a Lopott könyvek is, csakúgy, mint A Dal 2017 döntőjébe jutott hamisítatlan rockballada, az Élet.

A Leander Kills tavaszi országjárása szinte példátlan népszerűségnek örvend, hiszen a turné első nyolc állomásából hat telt házas volt. A Hangár Music Garden eseményén fellép még a Világvevő albumot bemutató, soraiban csupa ismert rockzenészt felvonultató Useme, valamint a me­­lodikus metalt brutális női (!) hörgésekkel megkoronázó lengyel Warbell is.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.