Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Virtuális kastélytúrák, tárlatvezetés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Éljék át a csodát, amit a barokk–rokokó kastélyegyüttes kínál, nézzenek be mindennap virtuálisan az Esterházy-kastélyba és a nagycenki Széchényi-örökség helyszíneire! – javasolják a programok szervezői.

 Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: ­facebook oldalukon és honlapjukon kínálnak kastélykoncerteket, virtuális sétát, kiállítási élményt, parktúrát, történelmi értékeket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat és tanóra-kiegészítésre alkalmas anyagokat.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”