Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Világszínvonalú hajkoronák Sopronból
Szabó István szerint idén a hullámos frizurák lesznek divatosak Fotó: Riba Szabolcs

Világszínvonalú hajkoronák Sopronból

| P. Horváth László | Városi hírek

A párizsi világbajnokságra készül a soproni Szabó István, hazánk legjobb női fodrásza. A megmérettetésre Moszkvában is „edz” majd.

Szabó István harminc éve dolgozik a szakmában. A napi munka mellett fontos számára, hogy folyamatosan képezze magát, ismerje a legújabb trendeket. Szakmai felkészültségét, amelyet vendégeinek elégedettsége is jelez, 1992 óta versenyeken is folyamatosan leméri. Tavaly a hazánk legjobb női fodrásza versenyben kettő aranyérmet szerzett, összetettben pedig bajnok lett. Idén újabb szintet lép: tervei szerint részt vesz a szeptemberben Párizsban rendezendő fodrász világbajnokságon.  

– Ez a világverseny már abszolút a művészi kategóriát jelenti, itt már olyan technikákkal dolgozunk, amelyek egy hétköznapi fodrásznak már elképzelhetetlenek lennének – mondta Szabó István, miközben a soproni szalonjában éppen egy vendég haját készítette. – A felkészülést februárban kezdem el, az orosz tréneremmel felmérjük, hogy hol tartok. Ettől kezdve egy vezető tréner irányításával hét hónapig edzenem kell a versenyre. Moszkvában megkapom a szükséges eszközöket, az új technikákat Magyarországon a szabadidőmben gyakorlom be. A további szakmai tanácsokért pedig rendszeresen kiutazom majd az orosz fővárosba. Aztán szépen lassan, augusztus végéig összeáll az a végleges forma, amelyet majd a világbajnokságon elkészítek. Remélem, az első ötbe sikerül bekerülnöm. Erősségem lehet, hogy igyekszem mindig megújulni, illetve odafigyelek az öltözködésre, a megjelenésemre is.

A mesterfodrász kiemelte, a modellnek nemcsak a haja, de a ruházata is tökéletes kell legyen, ebben is segít a stylist. Ugyanis a modell éppúgy részt vesz a versengésben, mint a haja.

Szabó István szólt az idén várható trendekről is. Úgy véli, a hullámos frizurák kerülnek előtérbe, az újszerű vonalak az emberek arckarakteréhez és a személyiségéhez igazodnak. – Mi, fodrászok egy kicsit pszichológusok is vagyunk, hamar kiderül számunka, hogy az adott személy milyen stílust képvisel, és ehhez próbáljuk igazítani a frizurát – zárta Szabó István.

Kapcsolódó cikkek