Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Véget ért a szezon
A legmelegebb nyári napokon 1400 ember is megfordult a Lőver uszodában, sokan hűsöltek a strand medencéiben. Fotó: Filep István

Vizes vb Sopronban: A Lőver uszoda kiválóan vizsgázott

Véget ért a szezon

| Huszár Judit | Városi hírek

Népszerűek voltak a soproni strandok a nyáron – összesen 65 ezer vendéget fogadott augusztus 20-ig a Lőver uszoda és a Tómalom. A legforgalmasabb a július volt, a kánikulai napokon sokan hűsöltek a vízpartokon.

Csúszdázó gyerekek, napozó felnőttek, árnyékban hűsölők a büfénél – megszokott kép volt ez nyáron a Lőver uszoda strandján és Tómalmon is. Mindkét soproni fürdőhely népszerű volt, az uszodában és a strandon augusztus 20-ig megközelítőleg 40 ezer vendéget fogadtak, míg Tómalmon mintegy 25 ezren pihentek.


– Az idei szezon különleges volt, hiszen a vizes vb után, július elsején nyitott a Lőver uszoda strandja – kezdte Fekete Imre Richárd, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő-üzemmérnökségének vezetője. – A soproniak nagy türelemmel és tisztelettel kezelték a rendezvényt, nem kaptunk kritikát emiatt. A júliusi nyitást természetesen nagyon várták a vendégek, főleg hogy rendkívül kedvezett az időjárás a strandolásnak. A világversenyen a Lőver uszoda kiválóan vizsgázott, a szervezők és a vízilabda-szövetség nagy megelégedését fejezte ki a munkánkért, a csapat polgármesteri elismerő oklevelet is kapott. Sokat tanultunk a közel három hét alatt, ezt majd hasznosítjuk.


Mivel júniusban még az uszodánál nem lehetett strandolni, sokan pihentek Tómalmon: június 1-től augusztus 20-ig itt mintegy 25 ezer vendéget fogadtak. Ez hasonló szám, mint a tavalyi, a meleg napokon a fürdő a befogadóképessége határait feszegette. A szakemberek egyébként azt tapasztalták, hogy a kánikulai időszakok harmadik napjától mentek a legtöbben strandra, ilyenkor a Lőver uszodában naponta 1000–1400 ember fordult meg. A strand egyébként idén is augusztus 31-ig tart nyitva, viszont Tómalom szeptemberben is látogatható minden nap 11 és 19 óra között. Ez már nem számít strandüzemnek, így bárki ingyen bemehet a területre.

– Szeptembertől kezdődnek a szervezett foglalkozások az uszodában, az egyesületek létszámai fokozatosan emelkednek – folytatta ­Fekete Imre Richárd. – A Magyar Úszó Szövetség Úszó Nemzet programja Sopronban egy évfolyammal bővül, így csak ebben a körben több mint 1400 gyermeket fogadunk hetente. (A programról lapunkban is írtunk: Otthon a vízben, 2022. február 23., Soproni Téma). A versenynaptárt most alakítjuk ki, több úszóversenyt és vízilabda-mérkőzést már előjegyeztünk. Eddigi tapasztalataink alapján a berendezéseinket a lehető legköltséghatékonyabban működtetjük. A kazánparkot a legjobb hatásfokú mezőben üzemeltetjük, míg a szellőzőgépeken a hőszivattyús üzemre támaszkodunk. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek