Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városszépítők faületetése

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Városszépítő Egyesület megalakulásának 150. évfordulója tiszteletére az év során több alkalommal és helyszínen megemlékezést tart.

– A városunkat övező táj természeti értékeinek ápolása, védelme és bemutatása az egyesület életét az idők folyamán végigkísérte – közölte dr. Józan Tibor elnök. – Kötelesek vagyunk az ebben a tevékenységben résztvevők emlékét megőrizni. Ezen alkalomból május 17-én, pénteken faültetést szervezünk a madarak és fák emlék­erdőben.  

A találkozó a Károly-magaslati kilátó parkolójában délelőtt fél tízkor lesz. Az eszközökről a TAEG Zrt. gondoskodik. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában az Országos Erdészeti Egyesülés soproni csoportja és a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara is részt vesz.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Megvalósult fejlesztések

Megvalósult fejlesztések

2018. 12. 19. | Munkatársunktól

A közelmúltban több fontos fejlesztés is befejeződött Sopronban. Megújult a Széchenyi-gimnázium homlokzata, elkészült az elkerülő út 1,3 kilométeres szakasza, megvalósult a belvárosi utcák és terek víziközműveinek felújítása, a burkolatok és a közvilágítás rekonstrukciója.