Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Várják az 1%-os felajánlásokat

| Cziráki Viktória | Városi hírek

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány a bevételeiből a gyógyításhoz szükséges eszközök fejlesztését, valamint a szakdolgozók képzését segíti. A lakosság is támogathatja munkáját, például az adó 1 százalékának a felajánlásával.

A 2003-ban alapított Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány bevételeit jótékonysági felajánlások, céges adományok és a személyi jövedelemadó 1 százalékából befolyó támogatások teszik ki. Az alapítvány céljai között szerepel az egészségvédelem, az egészségfejlesztés, továbbá műszerek, eszközök és gépek beszerzése. – Civil szervezetünk közreműködésében az elmúlt időszakban több értékes, a gyógyítást segítő eszközt adományoztunk – mondta a Soproni Témának dr. Komornoki László, az alapítvány elnöke. – A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány támogatja az intézményi egészségügyi szakképzést és továbbképzést is. Alapítványunk rendszeresen segíti országos jelentőségű konferenciák és szakdolgozói értekezletek megrendezését. 

Nagy jelentősége van az alapítvány munkájának a kórház működésében, hiszen olyan területeket támogat, melyek egyrészről az orvosi munkavégzés feltételeit javítják, másrészről pedig a betegek elégedettségét növelik.

– Kitűzött céljaink között szerepel az ápolási feltételek, a diagnosztikai szolgáltatások, a koraszülött-ellátás, valamint az aneszteziológiai és műtéti tevékenység eszközhátterének fejlesztése. Az alapítvány közhasznú, hiszen tevékenységei között közfeladat is szerepel – zárta dr. Komornoki László.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány továbbra is várja az adó 1 %-ok felajánlását. Adószámuk: 18980749-1-08, bankszámlaszámuk: 17600011-00004530-00200004.

Kapcsolódó cikkek