Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Választás április 8-án

| Munkatársunktól | Városi hírek

Magyarország Köztársasági Elnöke az országgyűlési képviselők választását április 8-ra, vasárnapra tűzte ki.

A szavazás 6 órától 19 óráig tart. Szavazni csak személyesen a választópolgár lakóhelyén vagy átjelentkezéssel a tartózkodási helyén lehet. A választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát, valamint a lakcímét. Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyűlési választáson nemzetiségiként regisztrált választópolgár pártlista helyett nemzetiségi listára szavaz. Abban az esetben, ha valaki a szavazás napján Magyarországon, de nem a lakóhelyén tartózkodik, átjelentkezéssel szavazhat. Átjelentkezési kérelmet április 6-án 16 óráig lehet benyújtani a lakóhely szerinti jegyzőnél vagy a választások hivatalos honlapján keresztül, a www.valasztas.hu honlapon.


Sopronban átjelentkezéssel szavazni csak a Széchenyi István Gimnáziumban (Sopron, Templom u. 26.) lévő 1. számú szavazókörben lehet. A Sopron településszintű lakcímmel rendelkező választópolgárok szintén itt szavazhatnak.


Változás, hogy a Szent Margit-óvodából a szavazókör új helyre, a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. szám alá, a volt gépipari technikumba költözött. Mozgóurnát a választópolgár csak írásban kérhet a helyi választási iroda vezetőjétől vagy a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottságtól. A mozgóurna-igénylés okát meg kell jelölni!


 Részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő választási irodához (Sopron, Új utca 12., tel.: 99/515–152) lehet fordulni.

Képviselőjelöltek

A helyi választási iroda határozatai szerint a következő képviselőjelölteket vették nyilvántartásba lapzártánkig. Ők azok, akik a szavazólapon – a sorsolás eredményeként – az alábbi sorrendben követik egymást.


Szakács Gyula (Lehet Más a Politika), Nyúl-Tóth Gábor (Kell az Összefogás Párt), Babos Zoltán (Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja), Horváth Skolasztika (Szegény Emberek Magyarországért Párt), Barcza Attila (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt), Kádár Katalin Margit (Összefogás Párt), dr. Brenner Koloman (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum Mozgalom), Póczik Roland (Magyar Szocialista Párt és Párbeszéd Magyarországért Párt), Guba Anikó (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Tichy-Rács József (Magyar Kétfarkú Kutya Párt).

Kapcsolódó cikkek