Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Útlezárás és forgalomelterelés

Útlezárás és forgalomelterelés

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Csengery úton a város és a kivitelező a munkát a nyári szabadságok idejére ütemezte, hogy a forgalomban minél kisebb legyen a fennakadás, azonban torlódásokra így is számítani kell.

„Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy hétfőn, július 6-án útfelújítási munka kezdődik Sopronban a Csengery út vasúti felüljáró és a Kőszegi–Csengery úti körforgalom között. Az első héten mozgó forgalomterelés mellett a régi aszfaltot fogják felmarni és a szegélyeket fogják elbontani. Ezt követően az építési munkák idejére a Csengery úton csak egy sáv lesz használható, amit egyirányúsítanak a város irányába.

A városból a kórház előtt a Győri úton lehet majd kijutni, a kifelé irányuló forgalmat arra terelik. Az útfelújítás második hetétől a Harka felől érkezők sem hajthatnak be a Kőszegi–Csengery úti körforgalomhoz, őket már a Kőszegi úti – Felsőbüki Nagy Pál utcai körforgalomnál a város felé terelik, és egy kisebb kerülővel tudnak majd kijutni a városból. Minden kritikus ponton sárga alapú terelőtáblák mutatják a helyes irányt. Kérjük, hogy a terelőtáblák utasításait fokozott figyelemmel kövessék. A hétfőn kezdődő útfelújítás kapcsán megújul a Csengery út egy kritikus szakaszának az aszfaltburkolata, új szegélyeket fognak lerakni és a buszmegálló is a térkövezés helyett, egy teherbíróbb bazaltbeton burkolatot kap majd.


A város és a kivitelező a munkát a nyári szabadságok idejére ütemezte, hogy a forgalomban minél kisebb legyen a fennakadás, azonban torlódásokra így is számítani kell. A kivitelező igyekszik a felújítást mielőbb befejezni, de legkésőbb augusztus 31-én egy szebb, kényelmesebb útszakaszt fog visszaadni a közlekedőknek. 

Köszönjük a türelmet és elnézést kérünk a kellemetlenségekért!” – olvasható a kivitelező Dömper Kft. tájékoztatójában.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”