Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Útfelújítás:  nincs megállás
Zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszert és szegélyeket is építenek, valamint az út teljes burkolata is megújul az Ágfalvi és a Bánfalvi úti csomóponttól a Kertvárosi útig Fotó: Fodor Re

Útfelújítás: nincs megállás

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Az Ágfalvi és a Bánfalvi úti csomóponttól a Kertvárosi útig újul meg az Ágfalvi út másfél kilométeres szakasza – jelentette be a helyszínen dr. Farkas Ciprián polgármester.

Nincs megállás, legalábbis a tények szerint, hiszen szinte minden hétre jut egy-egy útátadás, parkolóbővítés, -építés vagy egy új rekonstrukció bejelentése városunkban. Így történt ez a múlt héten is az Ágfalvi úton. Itt jelentette be a polgármester annak a másfél kilométeres útszakasznak a felújítását, amely az Ágfalvi és a Bánfalvi úti csomóponttól a Kertvárosi útig tart. Zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszert és szegélyeket építenek, és megújul az útfelület is mintegy 500 millió forintból. A munkálatok várhatóan a jövő év közepéig tartanak. A kivitelezők ígérete szerint az itt élők mindennapi életét csak minimálisan zavarják majd.  

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester mellett részt vett dr. Simon István alpolgármester, Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke és Stöckert Tamás, a körzet önkormányzati képviselője. Természetesen ott voltak a kivitelezők képviselői is.

Dr. Farkas Ciprián emlékeztetett, egy kiérlelt koncepció mentén újulnak meg a városi utak, de nagy hangsúlyt fektetnek az „agglomerációs körzet” elérhetőségére is. Immár elkészült az Ágfalvára, Harkára és a Balfra vezető út rekonstrukciója, és ide sorolható a Szentmargitbányára (St. Margarethen) vezető út korszerűsítése is. Közben a terveknek megfelelően halad az M85-ös építése, és mire eléri az országhatárt, elkészül az északnyugati elkerülőút is. Így válik teljessé a soproni körgyűrű.

– Sopron fejlődik, és ez a tendencia folytatódik a következő években is – jelentette ki a polgármester.

Kapcsolódó cikkek