Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Út- és járdafelújítások
A felújított Lövér körút egy szakasza Fotó: Griechisch Tamás

Farkas Ciprián: A Lövérek ébredezik Csipkerózsika-álmából

Út- és járdafelújítások

| Horváth Ferenc | Városi hírek

A Villa sor és a Panoráma út felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatót a lövéreki útrekonstrukciókról dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Farkas Ciprián, a körzet önkormányzati képviselője, tanácsnok.

A program 776 millió forint kormányzati támogatásból valósult meg.

– Érdemben befejeződtek a Modern Városok Program nagy lövéreki útfelújításai – jelentette ki dr. Fodor Tamás. – A kormány finanszírozásában 4600 négyzetméter burkolat (út és járda) újult meg 7300 méter hosszan. Új szegélyek épültek, valamint kialakítottak 10 új parkolót is. Már korábban elkészült a Lövér kerékpárút, amely 5571 méter hosszú, és szintén a körzetben valósult meg az Egeredi úti csomópont kialakítása, új burkolattal, a közvilágítás felújításával, vízelvezetéssel, gyalogos­átkelőhellyel, parkosítással.

A polgármester emlékeztetett: a fejlesztések nem csupán az itt élőknek jelentenek könnyebbséget, de a turizmust is szolgálják. Dr. Fodor Tamás kiemelte, Sopron jelenlegi fejlődése csupán a két világháború közötti időszakkal mérhető össze.

Dr. Farkas Ciprián felidézte: a Lövérek fejlesztése korábban elmaradt, de már ébredezik Csipkerózsika-álmából köszönhetően a Lövérek Programnak, amelynek része volt a most jelképesen átadott Villa sori és Panoráma úti felújítás is. A képviselő köszönetet mondott a lakosságnak a kivitelezés időtartama alatt tanúsított türelméért, és kérte, hogy az autósok óvatosan közlekedjenek a felújított utakon, mindannyiunk biztonsága érdekében. Ezt követően arról is beszélt, hogy ez a városrész ugyanolyan ikonikus része Sopronnak, mint a Belváros, ezért fontos, hogy lépést tartson a város általános fejlődésével.

Az útfelújításokról dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok tartott tájékoztatót Fotó: Németh Péter

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.