Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Uszodabúcsúztató parti
Gyerekek és szüleik vették birtokba a medencéket, és búcsúztak el az uszoda mostani épületétől

A költözés mindössze egy hetet vesz majd igénybe

Uszodabúcsúztató parti

| Köves Andrea | Városi hírek

Játékos vízi versengéssel, szülők és gyerekek vízilabdameccsével, szinkronúszó-bemutatóval is búcsúztak a vizes sportok kedvelői a Csik Ferenc uszoda épületétől hétvégén.

Közeledik az idő, amikor megkezdődik a Csik Ferenc uszoda bontása, hogy a helyére egy új, európai színvonalú létesítmény épüljön – ennek apropóján búcsúpartit szerveztek hétvégén a soproni vizes központban. Szombaton gyerekek és szüleik vették birtokukba a medencét, hogy egy jó hangulatú vízilabdameccsen mérjék össze tudásukat. A Soproni Vízilabda Sport Egyesület tizenhárom éve kezdte meg működését, ma már közel 120 gyermek űzi ezt a sportágat városunkban. A búcsúpartin a Synchro Sopron SE a szinkronúszás alapjait mutatta be a közönségnek, amely a balett, az akrobatika, az úszás, a ritmikus torna és a tánc elemeit ötvözi. A gyerekek ezúttal ki is próbálhatták ezt a szép sportágat. A játékos délutánon a gyerekekre és szüleikre vidám vízi versengés is várt az Aquarázs RSE és a Széchy Tamás Sport­iskola szervezésében. A családi program végén lufieső is tisztelgett a több mint negyvenéves épület előtt.

– A vízilabdások, az úszók és a szinkronúszók hamarosan birtokba vehetik az átmeneti időszakra megépített sátortetős uszodát, ahol folytathatják az edzéseket – mondta Fekete Richárd, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő üzemmérnökségének vezetője. – A költözés terveink szerint mindösszesen egyetlen hetet vesz majd igénybe.

Az uszoda mostani épülete 1977-ben készült el vasbeton szerkezettel. A tető lefedését egy túlnyomásos légsátorral oldották meg, amelyet öt évvel később lecseréltek a mostani faszerkezetre. A vízminőség végig kiváló volt a korszerű technológiának köszönhetően.

– Bár az építkezés átmeneti időszaka a vizes sportok kedvelőitől alkalmazkodást igényel, ám nagy öröm számomra, hogy az egyesületek vezetői egyöntetűen támogatják a fejlesztést, hiszen ennek köszönhetően sokkal kedvezőbb, korszerűbb körülmények között folyhatnak majd az edzések a jövőben – emelte ki a rendezvényen Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek