Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Újra látogatható a Lővér Alpin Park

Újra látogatható a Lővér Alpin Park

| Munkatársunktól | Városi hírek

Szerdától újra látogatható a Lővér Alpin Park! - olvasható a Soproni like Facebook-bejegyzésében.

Az ügyességi játékokat, különleges ping-pong asztalt, sziklamászó falakat, kalandjátszótért, gyermek KRESZ-pályát is magában foglaló parkot hatalmas területen, 6000 négyzetméteren alakították ki az egykori kőbánya helyén, a Várisi úti buszforduló közelében. 2300 négyzetméternyi füvesített terület, több mint 100 lombos fa és mintegy 400 cserje kapott helyet a parkban, ahol a gyerekeket számos játék és készségfejlesztő eszköz várja, a legkisebbeknek pedig egy KRESZ-park is a rendelkezésére áll.

Itt a közlekedés alapszabályaival ismerkedhetnek meg a gyerkőcök. A beruházás a Modern Városok Program - Lőver program részeként valósult meg.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”