Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb mérföldkő
A fémből készült és szalagokkal feldíszített bokrétát az uszoda tetejére helyezték fel. Ez jelképezi, hogy befejeződtek a jelentősebb kőművesmunkák. Fotó: Griechisch Tamás

Bokrétaünnepet tartottak az épülő uszodában

Újabb mérföldkő

| P. Horváth László | Városi hírek

Az építészeti hagyományoknak megfelelően az épülő lövéreki uszoda legmagasabb pontjára emelték fel a bokrétacsokrot. Sopron sportváros, ennek szellemében folyamatosan fejlesztik a sportlétesítményeket.

Jelentős állomáshoz érkezett a Lövérek városrészben épülő uszoda kivitelezése. Az elmúlt héten Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester, önkormányzati képviselők, a kivitelező és a tervező cégek képviselőinek jelenlétében emelték az épület tetejére az erre az alkalomra fémből készített bokrétacsokrot. Mindez azt jelképezi, hogy a jelentős kőművesmunkák befejeződtek.

– Sopron sportváros, az önkormányzat ügyel arra, hogy ennek szellemében biztosítsa és teremtse meg a sport és egészségre nevelés feltételeit – mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Most, másfél évvel az alapkő letétele után ismét itt vagyunk, és azt tapasztaljuk, hogy célegyenesbe ért a létesítmény kivitelezése. Az uszoda elkészülte után a vizet szerető soproniak méltó „otthona” lesz, és az utánpótlásképzés is új lendületet kap. A beruházás 14,5 milliárd forintos költségét a magyar kormány biztosítja.

Mint megtudtuk, az uszoda tetőszerkezetére felkerült a trapézlemez-borítás. Az épületen belül hamarosan elkezdődik a medencék burkolása, a villanyszerelés – a gépészeti munkák mindezzel párhuzamosan történnek. Az épülethez egy kétszintes előcsarnok is épül, innen érhető majd el az 1300 ülőhelyes lelátó.

Dr. Farkas Ciprián hozzátette: az elkövetkezendő száz évre épül a soproniak számára az új uszoda. A létesítmény a helyiek, valamint a turisták igényeit is kielégíti. – Korszakos fejlődésnek lehetünk tanúi – hangsúlyozta a polgármester, aki ismertette a hamarosan befejeződő nagyberuházásokat (M85-ös, Szent Mihály-templom, parkolóház, útépítések, homlokzatfelújítások) is. – Mindazok, akik ezt a várost lakják, azt tapasztalják, hogy az életminőségüket javító beruházások történnek. Ez pedig a soproniak sikere – húzta alá dr. Farkas Ciprián.

A Modern Városok Program keretében épülő uszoda (a nyolcsávos 50 méteres és a bemelegítőmedencével) minden követelménynek megfelel majd, így a város bekapcsolódhat a hazai és nemzetközi sportesemények megrendezésébe. A medencék mellett szaunát, jakuzzit, kondicionáló termet és öltözőket is kialakítanak. A létesítmény alkalmas lesz a szinkronúszás, illetve a toronyugró megmérettetések lebonyolítására is.

Kapcsolódó cikkek