Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Horváth Vilmos: fontos a folyamatos párbeszéd

Újabb kamaraelnöki ciklus

| P. Horváth László | Városi hírek

Négy évre ismét Horváth Vilmost választották meg a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnökének. A régi–új vezető a hetedik ciklusát kezdhette meg, ami egyben azt is jelenti, hogy 23 éve megszakítás nélkül áll a testület élén.

– Hideg fej, meleg szív, valamint tiszta kéz kell ahhoz, hogy hosszú időn keresztül elnyerje valaki egy közösség bizalmát. A jövőben is ez fog vezérelni – nyilatkozta lapunknak Horváth Vilmos annak apropóján, hogy a közelmúltban újabb négy évre megválasztották a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

– Az idén 170 éves kamara nemcsak érték, hanem arra kötelez bennünket, hogy a jövőben is figyeljünk a gazdaság kihívásaira, városunk önkormányzatával szorosan együttműködve javaslatokat dolgozzunk ki. Az egész életünk alapja ugyanis a jól működő gazdaság, amelynek révén jut forrás az egészségügyre, az oktatásra, a kultúrára, a sportra.

Az elnökválasztás mellett a kamara küldöttgyűlésében is tisztújítást tartottak. A negyvenfős testületbe tíz új tag került be. Közülük nyolcan a fiatalabb generációhoz tartoznak, akiknek nem titkolt céljuk, hogy együttműködve dolgozzanak a helyi gazdaság érdekében. Ez utóbbival kapcsolatban Horváth Vilmos megjegyezte: a 2000-ben önállóságát visszanyert soproni kamara legnagyobb értékét azok a vállalkozások jelentik, amelyek önkéntes tagságukkal, aktív közreműködésükkel erősítik a helyi és az országos érdekérvényesítésüket. Mindennek alapja a folyamatos párbeszéd, a kölcsönös bizalom. – Városunk speciális helyzete kihívás is számunkra, úgy gondolom, erre az egyik jó válasz a Széchenyi-kártya program lehet. Ennek keretében az elmúlt tizennyolc év alatt tizenhét milliárd forintnyi plusz pénzhez jutottak a helyi vállalkozások.

Kiállítás a kamarában: Soproni Kereskedelmi és Iparkamara idén 170 éves. Ennek jegyében egy tárlatot is berendeztek a székház nagytermében. Fotókon elevenítik fel Sopron XX. századi gazdaságát, köztük olyan, egykoron patinás cégeket, mint például a Közel-Keletre is exportáló szőnyeggyárat, ipari és kereskedelmi üzemeket, egységeket.

Horváth Vilmos

Kapcsolódó cikkek