Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új terelőúton a 84-esen

| Munkatársunktól | Városi hírek

Átszervezte a Sopron keleti csomópont (szennyvíztisztító-telep) építését az M85 gyorsforgalmi út kivitelezője, a DS Konzorcium. A változtatásnak az a célja, hogy meggyorsítsa a 84-es főút új szakaszának építését és ne kelljen félpályára korlátozni a forgalmat.

A tervek szerint július elejétől dolgozik a kivitelező a szennyvíztisztító-telepnél a 84-es számú főút régi és új szakaszának összekötésén. (A 84-es nyomvonala az épülő M85-ös miatt változik.) A DS Konzorcium úgy döntött, hogy a forgalmat nem korlátozza félpályára, hanem kialakít egy új (ideiglenes) terelőutat, amelyen zavartalanul haladhatnak majd az autósok. Az elmúlt hetekben megnövekedett a 84-es számú főúton a forgalom, a kivitelező igyekezett erre a helyzetre mielőbb reagálni, a cél az volt, hogy a várakozás idejét minimalizálják.  

A tervek szerint a 84-es főút teljes korrekciós szakaszát, amely már a két új körforgalmon és az M85-ös gyorsforgalmi alatt megy át, várhatóan augusztus első hetében adják át. Addig az ideiglenes terelőúton közlekedhetnek az autósok.

Várhatóan július elejéig marad a félpályás lezárás és lámpás forgalomirányítás Sopron és Kópháza között (az egykori étteremnél). 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.