Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új teniszcentrumok
– A magyar tenisz elképzelhetetlen a soproniak nélkül, és itt nemcsak Babos Tímeára és édesapjára gondolok, hanem a többi kiváló teniszezőre is, akik Sopronban nevelkedtek – mondta városházi

Lázár János: Sopronban is szövetségeseket keresek

Új teniszcentrumok

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Teniszcentrumok fejlesztése és kialakítása a Magyar Tenisz Szövetség célja – mondotta a Soproni Témának Lázár János. A szövetség közelmúltban megválasztott elnöke dr. Farkas Ciprián polgármesterrel tárgyalt a soproni teniszélet jövőbeni lehetőségeiről.

– Sopronba valóban a tenisz miatt érkeztem, de szerettem volna megismerni dr. Farkas Cipriánt – kezdte Lázár János. – Fontosnak tartom ugyanis, hogy a vidéki politikusok is megismerjék egymást, kicseréljék tapasztalataikat. Beszélgetésünk során meggyőződhettem róla, hogy jó kezekbe került a város, és jól halad a Modern Városok Program elemeinek megvalósítása. Ez nekem szívügyem. A múltban is mindent elkövettem, hogy a város megvalósíthassa fejlesztési elképzeléseit. Ugyanakkor szövetségeseket is keresek, mert szeretném, ha több vidéki teniszcentrum működne, hogy megszűnjön a budapesti vízfej. A magyar tenisz elképzelhetetlen a soproniak nélkül, és itt nemcsak Babos Tímeára és édesapjára gondolok, hanem a többi kiváló teniszezőre is, akik Sopronban nevelkedtek.

Megtudtuk, a szövetség elnökét az érdekelte, hogy a város partner lenne-e – akár saját beruházásban, akár önkormányzati támogatással – a már meglévő utánpótlás-nevelő központra alapozni a fejlesztéseket, amelyek fedett pályákat és klubházat is jelentenek. Egyelőre csupán elvi beleegyezést várt az elnök, amit meg is kapott a városvezetőtől. A részletek kidolgozása várhatóan a közeljövőben elkezdődik.

Lázár János lapunk érdeklődésére szólt a közelmúltban magyarul is megjelent Nincs több pezsgő – Churchill és a pénz című könyvről, amelynek társkiadója volt.

– A szerző ebben a kötetben részletesen elemzi Churchill viszonyát a pénzhez, és végigköveti pénzügyi tevékenységének hatását a politikára – fejtette ki a Lázár János. – A pályám során magam is felismertem, a közügyek intézőinek cselekvési szabadságát alapvetően határozza meg anyagi függőségük vagy függetlenségük. Ez a könyv Churchill függetlenségi háborújáról szól, érdekesen, izgalmasan, nemcsak a pénzügyi területen dolgozóknak. Hogy sikerült-e neki, az kiderül a kötetből. Azért vállalkoztunk a kiadására, mert minden politikusnak, de az érdeklődőknek is számos tanulsággal szolgálhat küzdelme.

Nincs több pezsgő

Lehet-e szabad a cselekvés anyagi függőségben? A könyv erre a kérdésre keresi a választ... 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.