Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új Rotary-elnök

| Munkatársunktól | Városi hírek

Kovács András vette át a Rotary Club Sopron Pannonia irányítását – a korábbi elnök, Suri Vera a hagyományoknak megfelelően a nyár folyamán köszönt le. Kovács András Ausztriában egy 24 főt foglalkoztató, nagyipari festési munkákra specializálódott építőipari cég tulajdonosa. Feleségével és két fiával Sopronban él.

Elnöksége alatt a klub folytatja az eddigi tevékenységeit, bár néhány 2020-ra tervezett jótékonysági programot (a koronavírus-járvány miatt) kénytelenek voltak elhalasztani. Elmarad például a bánfalvi búcsún immáron hagyományossá vált jótékonysági főzés, de bíznak abban, hogy a későbbiekben minden rendezvényt pótolnak.  

Az új elnök számára fontos a családi összefogás, és hasonló értékeket képvisel a Rotary közösségében is. Kiemelt feladatának tekinti a fiatalok aktivizálását és a Rotary cserediákprogram népszerűsítését. Elnöksége alatt további támogatókat szeretne megnyerni a klub jótékonysági céljainak megvalósulása érdekében, hogy minél többen élhessék át, mennyire fantasztikus másoknak segíteni, mások életét megkönnyíteni. 

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.