Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új rektor a Soproni Egyetem élén
Dr. Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, prof. dr. Náhlik András leköszönő rektor és prof. dr. Fábián Attila, az egyetem új vezetője a Soproni Egyetem campusá

Új rektor a Soproni Egyetem élén

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az alapítvány kuratóriuma megköszöni prof. dr. Náhlik András rektor úr áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére. Az egyetem vezetésével, 2020. augusztus 1-től, prof. dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízzák meg.

A „Fokozatváltás a felsőoktatásban” szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek kö­zött a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piac­ori­entált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci sze­rep­lők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felső­okta­tás megteremtését.

En­­nek keretében a Soproni Egyetem, 2020. augusztus 1. napjától a Soproni Egyetemért Alapít­vány fenntartásában működik tovább.   

Az állam továbbra is finanszírozza az egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak álla­milag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban.   

Kutatás, fejlesztés és innováció orientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűz­zük célul, melyben fenn­tartható, takarékos, és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket.   

2021. január 1-én csat­­lakozik az alapítványhoz az Erdé­sze­ti Tudományos Intézet és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára közös fejlődési lehetőséget biztosít majd, javítja az egyetem oktatási, kutatási poten­ciál­­ját és pá­lyá­za­ti eredményességét is. Az erdőgazdaságokkal és nemzeti parkokkal tervezett köz­vet­lenebb együttműködés a képzések gyakorlati megerősítését segíti. Az egyetem fejlődé­sében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fej­lesz­tési stratégia kialakítása.  

Az alapítvány kuratóriuma megköszöni prof. dr. Náhlik András rektor úr áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére. Az egyetem vezetésével, 2020. augusztus 1-től, prof. dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízzák meg. 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”