Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új parkolók az Aranyhegyen

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egy hónapon belül elkészül egy új, 300 férőhelyes parkoló az Aranyhegyen, a Faller Jenő utca folytatásában lévő területen – jelentette be a helyszínen dr. Simon István alpolgármester.

– Itt, az Aranyhegyen egy gyorsan és dinamikusan fejlődő környéken vagyunk – kezdte dr. Simon István. – Sok új lakás épül, sok család alapít itt otthont. Mivel ők dolgos és szorgalmas emberek, ezért több autóval is rendelkeznek. Emiatt viszont a környező utcákban nehéz a parkolás. A térség önkormányzati képviselőjéhez, és hozzám is, számos lakossági kérés érkezett, hogy segítsünk a parkolási problémák megoldásán. Ezért elhatároztuk: új parkolókat építünk. 

A háromszáz férőhelyes, körbekerített, kivilágított területet várhatóan egy hónapon belül birtokba vehetik az autósok.

Péli Nikoletta önkormányzati képviselő hozzátette: a parkoló fizetős lesz, de a környéken élők kedvezményes árú lakossági bérletet vásárolhatnak. – A részleteket a következő időszakban dolgozzuk ki – húzta alá, majd köszönetet mondott az önkormányzatnak a negyvenmillió forintos támogatásért.

A parkolót a Faller Jenő utca folytatásában lévő területen alakítják ki. A pénteken tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Fodor Tamás polgármester, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.