Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új parkolók az Aranyhegyen

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egy hónapon belül elkészül egy új, 300 férőhelyes parkoló az Aranyhegyen, a Faller Jenő utca folytatásában lévő területen – jelentette be a helyszínen dr. Simon István alpolgármester.

– Itt, az Aranyhegyen egy gyorsan és dinamikusan fejlődő környéken vagyunk – kezdte dr. Simon István. – Sok új lakás épül, sok család alapít itt otthont. Mivel ők dolgos és szorgalmas emberek, ezért több autóval is rendelkeznek. Emiatt viszont a környező utcákban nehéz a parkolás. A térség önkormányzati képviselőjéhez, és hozzám is, számos lakossági kérés érkezett, hogy segítsünk a parkolási problémák megoldásán. Ezért elhatároztuk: új parkolókat építünk. 

A háromszáz férőhelyes, körbekerített, kivilágított területet várhatóan egy hónapon belül birtokba vehetik az autósok.

Péli Nikoletta önkormányzati képviselő hozzátette: a parkoló fizetős lesz, de a környéken élők kedvezményes árú lakossági bérletet vásárolhatnak. – A részleteket a következő időszakban dolgozzuk ki – húzta alá, majd köszönetet mondott az önkormányzatnak a negyvenmillió forintos támogatásért.

A parkolót a Faller Jenő utca folytatásában lévő területen alakítják ki. A pénteken tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Fodor Tamás polgármester, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő is.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.