Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új lélegeztetőgép a kórházban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Helyi vállalkozások, a gyógy­­köz­­pont alapítványa, valamint a kormányzat közös támogatásából új lélegeztetőgép érkezett a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának koraszülött részlegére.

A 4,5 millió forint értékű műszer múlt pénteki átadásán dr. Korányi László, az intézmény megbízott főigazgatója kifejtette: a gyermekgyógyászati osztály helyzetét mindig is szívügyüknek tekintették. A babák látványa mindig jobban megérinti az embereket, ezért gyakrabban nyitják ki a pénztárcájukat is a csecsemő- és gyermekosztály javára. Az új lélegezgetőgéppel tovább javult az ellátás biztonsága.

Az új műszerrel az adományozók és a kórház képviselői: Klement Judit, Bognár Csaba, dr. Gelencsér Éva, Holcsek Erik és dr. Korányi László Fotó: Németh Péter

Az osztály főorvosa, dr. Ge­­len­­csér Éva nagyra értékelte a vál­­lalkozók adományát, és hozzátette, az előzetes adatok ismeretében Sopronban erre az évre ezer szülésre készülnek. Az ellátási rendszert úgy kell megszervezni, hogy probléma esetén minél hamarabb be lehessen avatkozni. A korszerű technikának köszönhetően a csecsemők állapotában már rövid idejű lélegeztetőgépen tartással is je­­lentős javulás érhető el.

Kapcsolódó cikkek