Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új igazgató a Széchenyi-gimnáziumban
Farkas Gábor reményét fejezte ki, hogy a széchenyis diákok a jövőben is növelik gimnáziumuk és városuk hírnevét Fotó: sopronmedia.hu

Új igazgató a Széchenyi-gimnáziumban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Farkas Gábor a Széchenyi István Gimnázium új igazgatója, aki a tanévnyitó ünnepségen mutatkozott be a diákoknak és a szülőknek. Az ünnepségen ott volt dr. Simon István alpolgármester is.

Új igazgatóval kezdte a 2017/­18-­­as tanévet a Széchenyi-gimnázium közössége. Szabó Miklós korábbi igazgató – aki 16 évig irányította a gimnáziumot – nyugdíjba vonult, de címzetes igazgatóként segítheti az intézmény munkáját. Farkas Gábor az évnyitó ünnepségen Széchenyi István nagyságát méltatva kívánt eredményes tanévet a di­­á­­koknak és munkatársainak.

Egyben reményét fejezte ki, hogy a jövőben is sikerekkel gazdagítva növelik gimnáziumuk és városuk hírnevét. A tanévnyitón részt vett dr. Simon István alpolgármester, aki köszönetet mondott Szabó Miklósnak több mint másfél évtizedes munkásságáért, és gratulált Farkas Gábornak. Az alpolgármester beszédében szólt arról is, hogy milyen fontos szerepet játszik a diákok életében a tanulás, a sport és a közösség.

Farkas Gábor 1967-ben született Sopronban, 27 éve dolgozik itt pedagógusként, 20 éve mentálhigiénés szakemberként. Első diplomáját a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerezte történelem–népművelés szakon, később Pécsett egyetemi kiegészítő szakra járt, így középiskolai történelemtanár lett. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán elvégezte az egészségfejlesztő–mentálhigiénés szakot, majd kulturális menedzser képzésen vett részt. Drámapedagógia szakirányú tanulmányait a Színház és Filmművészeti Egyetemen folytatta. Kétszeres szakvizsgázott pedagógus, érettségivizsga-elnök, szakértői profilú mesterpedagógus. 1990-től 2017-ig a Vasvillában tanított, de foglalkozott felnőttekkel, sőt, fogvatartottak oktatásával is. A Széchenyi István Gimnáziumban 2015 óta óraadó tanár. 

Kapcsolódó cikkek