Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új autó a mentőknek
Az új orvosi mentőautó teljesítményével és felszereltségével a lehető legjobb munkafeltételeket biztosítja. Fotó: Filep István

A járvány miatt a dolgozók feladata jelentősen megnőtt

Új autó a mentőknek

| P. Horváth László | Városi hírek

Speciálisan felszerelt orvosi autót kaptak a soproni mentők. – A fejlesztés hatására tovább javul a soproniak és a környékbeliek biztonsága – közölte dr. Éger István mentőorvos. Az átadón dr. Farkas Ciprián polgármester is megköszönte a mentők munkáját.

A széles körű összefogásnak köszönhetően tovább korszerűsödött a soproni mentőállomás gépjárműparkja. Az „Együtt az Életért, Sopronért” Mentőalapítvány, a soproni önkormányzat, az országos mentőalapítvány, valamint egy helyi vállalkozó támogatásának köszönhetően új, korszerűen felszerelt mentőorvosi kocsit adtak át kedden a soproni mentőállomáson. Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is.

– Olyan orvosi mentőautót állítottunk most üzembe, amely teljesítményével és felszereltségével a lehető legjobb munkafeltételeket biztosítja a mentőszolgálat munkatársainak, így tovább javult a város és környéke lakosságának biztonsága – közölte az ünnepélyes átadáson dr. Éger István, aki harminc éve mentőorvos városunkban.

Dr. Farkas Ciprián beszédében kiemelte, a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére az önkormányzat százmillió forint értékű alapot hozott létre. Ebből támogatták például a mentőorvosi kocsi beszerzését. – A járvány új helyzet elé állított bennünket, a mentők feladata emiatt jelentősen megnőtt – tette hozzá. – Nem lehet elégszer megköszönni azt a hősies munkát, amellyel Sopron és a térség lakóinak biztonságát szolgálták. A város a lehetőségeihez mérten mindig is támogatta, illetve a jövőben is segíteni fogja az állomás munkatársait. A közelmúltban négy dolgozó pénzjutalmat vehetett át.

Az átadáson elhangzott, amennyiben a riasztás helyszínén a mentőegység úgy látja, hogy a bajba jutott további ellátást igényel, akkor az új autóval mentőorvost küldenek a helyszínre. A jövőben az autó az ügyeleti feladatok ellátására is alkalmas lesz. A 184 lóerős Škoda Octaviával a korábban üzemben lévő, kisebb teljesítményű Suzukit cserélték le. Az esemény zárásaként az autót Bajkai Csaba, a Szent István-templom plébánosa áldotta meg.

Kapcsolódó cikkek