Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Türelem?

| Horváth Ferenc jegyzete | Városi hírek

Az SVSE talán a soproni labdarúgás történetében egyedülálló módon kezdte a szezont (7 vereség, 4 döntetlen és 0 győzelem áll a nevük mellett), és 11 forduló után az utolsó helyen áll az egyébként nem túl színvonalas, 20 csapatos másodosztályban.

Egyre csak halogattam, hogy ismét írjak az SVSE-ről, mert reménykedtem hétről hétre, hátha történik valami. Vagy a pályán, vagy az íróasztalok mellett, de nem történt semmi, illetve annyi, hogy a csapat a hétvégén végre győztesen vonult le a pályáról. Ez azonban csak némiképp kozmetikázza, hogy az SVSE talán a soproni labdarúgás történetében egyedülálló módon kezdte a szezont (7 vereség, 4 döntetlen és 0 győzelem állt a nevük mellett), és 11 forduló után az utolsó helyen állt az egyébként nem túl színvonalas, 20 csapatos másodosztályban.

Szóval a pályán – legalábbis e sorok írásakor, még a Kazincbarcika elleni hazai mérkőzés előtt – nem történt fordulat. A játékosok ugyan küzdenek tisztességgel, de többségük – a látottak alapján – jelentős képességbeli hátránnyal lép pályára az éppen aktuális ellenféllel szemben. Persze az is előfordulhat, hogy a szakmai vezetés nem tudja felszínre hozni és érvényesíteni képességeiket, így aztán nem csoda, ha rendre vesztesen zárják a meccset.

Hogy melyik variáció a meghatározóbb? Ennek eldöntése a szakemberek feladata. Ami legalább ugyanannyira aggasztó, hogy a jelek szerint az egyesület vezetése ledermedt. Mert mi mással magyarázható, hogy látszólag nem tesznek semmit a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért? Vagy nagy erőkkel dolgoznak, és egyszer csak a nyilvánosság elé lépnek a megoldással? Amennyiben igaz az a tétel, hogy egy edzőt az eredmények minősítenek, akkor…

Akkor már régen lépni kellett volna. A türelem, tudom, szép erény, de nem lehet a végletekig visszaélni a szurkolók bizalmával. A játékosokat – ha valóban ennyit tudnak csak – nem lehet hibáztatni, hiszen „szakemberek” mérték fel képességeiket, tudásukat, és ezek ismeretében szerződtették őket. Nem ők a hibásak, ha nem tudják átugrani a lécet. A vezetők valószínűleg rosszul mérték fel ennek a gyenge másodosztálynak a színvonalát, így kerülhettek ezek a játékosok Sopronba. Az is előfordulhat azonban, hogy tudatosan vettek ilyen tudású játékosokat, hogy velük szép csendben kiessenek az NB II-ből.

Nem tudjuk, hogy mi az igazság, ezért jobbára csak találgatni lehet. Abban az esetben, ha rosszul igazoltak, azért kérdőjelezhető meg alkalmatlanságuk, ha meg tudatosan tettek így, azért. Van még egy harmadik eset is, amikor a kevés pénz lehet az indok minőségi labdarúgók igazolására. Igen, lehet, hogy ilyen volt a helyzet a nyári átigazolási időszakban, de akkor miért nem szóltak időben, hogy kérem, ez bizony nem fog menni…?


Mielőtt bárki is rám fogná, hogy már most temetem a csapatot, megnyugtatom: pontosan tudom, hogy még hány forduló van hátra a bajnokság végéig, és hogy papíron hány pontot lehet szerezni. Még minden szépre fordulhat, de lépni, cselekedni kellene! A vezetés nem ülhet az irodájában, magára zárva az ajtót, még akkor sem, ha megszületett a 12. fordulóban az első győzelem, s a csapat immár nem az utolsó, hanem a 18. a bajnoki tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Korszerű gyógyeszközök

Korszerű gyógyeszközök

2018. 06. 27. | Cziráki Viktória

A szívritmuszavarok, így a pitvarfibrilláció felderítését is lehetővé tevő két darab WIWE-készüléket nyert egy pályázaton a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai Ambulanciája. A készülékeket a betegek önállóan használhatják.