Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tudományos ülés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén huszonötödször rendezték meg az egészségügyi szakdolgozók továbbképzését múlt héten a Liszt-központban.

A résztvevőket Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte. A rendezvényt dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont megbízott igazgatója nyitotta meg. A szakmai tanácskozásra az ország minden tájáról több száz ápoló, dietetikus, gyógytornász érkezett.

A szakemberek olyan témákról kaptak tájékoztatást, mint például a team­munka jelentősége a rehabilitációban, motiváció a munkahelyen. Szó volt a sclerosis multiplexről és arról is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az ápolási vezetőknek.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”