Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tómalmi útfelújítások
Nagyszabású útfejlesztés kezdődött Tómalom városrészben, sok utat portalanítanak Fotó: Griechisch Tamás

Jelentősen javul a városrészben lakók életminősége

Tómalmi útfelújítások

| P. Horváth László | Városi hírek

Nagyszabású útfelújítás történik a Tómalom városrész gyűjtőútjain, illetve az üdülőövezet utcáiban. Várhatóan szeptember közepére végeznek a munkálatokkal.

A tómalmi és jánostelepi útfelújítás keretében az érintett utcákban úgynevezett zúzalékos bitumenréteget terít le a kivitelező, így portalanítanak. A mintegy 100 millió forintos költséget az önkormányzat a saját költségvetéséből fedezi.

Azt, hogy miként haladnak a munkával, az elmúlt héten a helyszínen is megtekintette dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

– Az önkormányzati választások kampányában meghallgattuk az emberek véleményét. Azt a választ kaptuk, hogy fektessünk nagyobb hangsúlyt a város úthálózatának fejlesztésére – emelte ki dr. Farkas Ciprián. – Az elmúlt ősszel a választókkal szövetséget kötöttünk, és öt évre elnyertük a bizalmukat. Most pedig eljött az az időszak, amikor valóra váltjuk az ígéreteinket. Nagyszabású útfejlesztés kezdődött, így augusztustól Tómalom városrészben is szilárd burkolatot kapnak az utak. Ennek köszönhetően nem lesz por és sár. A város egész területén hajtunk végre útfelújításokat, emellett a közlekedési infrastruktúrát is fejlesztjük, új parkolókat alakítunk ki. Ennek egyik példája, hogy a közelmúltban tettük le az Árpád utcában épülő parkolóház alapkövét.

Dr. Simon István alpolgármester hozzátette: – Lépésről lépésre haladunk előre, ebben a körben most a településrész gyűjtőútjai, illetve az üdülőövezet utcái újulnak meg. A kivitelezés – várhatóan szeptember közepi – befejeztével javulnak az itt lakók életkörülményei. Tómalom kedvelt fürdő- és pihenőhely is, sokan járnak az erdőségbe futni, sétálni. Kedvelt az itteni játszótér is. A közelmúltban adtuk át Sopron és Fertőrákos között a megújult kerékpárutat. Mindezek jól mutatják, hogy milyen sokan keresik fel a városrészt. Végső soron az ő közlekedésüket is segíti, ha jó úton haladhatnak – fogalmazott az alpolgármester.

Dr. Simon István felhívta a figyelmet, hogy a járművezetők csökkentett sebességgel közlekedjenek, tartsák be a KRESZ előírásait, ezen belül pedig figyeljenek a jobbkézszabályra.

Kapcsolódó cikkek