Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tókerülés felsőfokon
Hargitai László, a Sopron és Vidéke Horgászegyesület elnöke a Tómalom sokszínű élővilágát, az itt élő halállományt mutatta be a résztvevőknek. Fotó: Németh Péter

Hogy jobban megismerjük egymást és lakóhelyünket

Tókerülés felsőfokon

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Egymás és a táj, valamint szűkebb lakókörnyezetünk jobb megismerését is lehetővé teszi a kormányzati támogatásból megszervezett első Tómalom-kerülő túra – mondotta az esemény nyitányaként dr. Simon István.

Múlt szombaton minden adott volt, hogy sikeres legyen az első Tómalom-kerülő túra: gyönyörű környezet, szikrázó őszi napsütés, jókedvű emberek, akik arra vállalkoztak, hogy a nagyjából 4,5 kilométeres távot teljesítik. Az első ilyen jellegű rendezvényre nemcsak helyből, de a város távolabbi részeiből is érkeztek érdeklődők.

Dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke köszöntőjében kitért arra is, hogy a túra jól szolgálja a helyi közösség építését, egymás alaposabb megismerését, a kijelölt terület „felfedezését”.

Ez a túra nem csupán sportrendezvény volt, hanem annál sokkal több, hiszen a résztvevőkkel az egyes állomásokon szakemberek ismertették meg a táj természeti és kulturális értékeit, sok-sok érdekességgel fűszerezve. A tómalmi strand kialakulásába, kortörténetébe Bolodár Zoltán (Soproni Múzeum) avatta be az érdeklődőket. A terület régészeti jelentőségét dr. Gömöri János, a Scarbantia Társaság elnöke tárta fel, míg Udvardy Ferenc (Fertő–Hanság Nemzeti Park) a Szárhalmi-erdő természeti értékeit mutatta be. A túrázás szépségeiről Szántóné Vörzsönits Erzsébet (Dunántúli Postás SE Soproni Természetjáró Szakosztály) beszélt. Hargitai László, a Sopron és Vidéke Horgászegyesület elnöke a Tómalom sokszínű élővilágát, az itt élő halállományt vázolta a résztvevőknek.

A túra egy szakaszát az idősebbek és a gyerekek városnéző kisvonattal is teljesíthették. A résztvevők a „célban” oklevelet vehettek át.

Kapcsolódó cikkek