Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tető alá kerül az új uszoda
Fotó: Sopronmédia

Júliusban több mint 25 ezer vendéget fogadtak a Tómalmon és a Lövér fürdőben

Tető alá kerül az új uszoda

| P. Horváth László | Városi hírek

Várhatóan szeptemberre végez a kivitelező a lövéreki uszoda tetőzetének megépítésével. Ezzel párhuzamosan a földön is halad a munka, a szükséges közműveket már csaknem kiépítették.

Még a nyár elején emelték a helyére azt a tizenöt fagerendát, amely a lövéreki uszoda tetőszerkezetét tartja majd. A munka végeztével azonnal elkezdték a tető végleges kialakítását, a fémlemezek felhelyezése jelenleg is tart. A kivitelező úgy számol, hogy szeptember végére teljesen befedhetik az új uszodát.

– Ahogy a magasban ütemezetten haladt a munka, úgy tudtunk haladni a földön is – mondta lapunknak Khaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatótanácsának elnöke. – A közelmúltban elvégeztük a beton szerkezetének próbáját, mindkét medencét feltöltöttük vízzel. Emellett már csaknem elkészült a szükséges közművek, illetve a gépészeti elemek kiépítése. A közeli erdő felől érkező víz elvezetése is hamarosan megoldott lesz. A tető elkészülte után foghatunk hozzá a medencék burkolatának kialakításához, a lelátó alatti helyiségek megépítéséhez.

A Modern Városok Program keretében épülő létesítmény nemcsak a sportolók számára nyit széles teret a mozgásra és kikapcsolódásra, hanem Sopronnak is új lehetőségeket tartogat. Az uszoda (a nyolcsávos 50 méteres és a bemelegítő medencével) minden követelménynek megfelel majd, így a város bekapcsolódhat a hazai és nemzetközi sportesemények megrendezésébe.

Telt házas standok

Szokatlanul indult a szezon a koronavírus miatt a Tómalom strandon, illetve a Lövér fürdőben. A nyár közepi jó idő azonban kicsalta a vízpartokra a soproniakat. A két strandon júliusban több mint huszonötezer vendéget fogadtak, ami azt jelenti, hogy a Tómalom és a Lövér fürdő is telt házzal működött.

Augusztusban Tómalmon egy rendkívüli eset is történt: Wágner Kata vízimentő és Filippo Marchini úszómester gyors és határozott közbeavatkozásának köszönhetően sikerült egy fürdőző életét megmenteni. A vízimentőnek hősies helytállásáért dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester adott át elismerő oklevelet, az úszómestert pedig Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója méltatta. 


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek