Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Te mit választanál?

Hat soproni szakképző iskolát kereshettek fel a diákok

Te mit választanál?

| Munkatársunktól | Városi hírek

2500 továbbtanulás előtt álló diák és érdeklődő felnőtt vett részt a szakmák éjszakája soproni programjain. Hat szakképző iskola nyitotta ki kapuit pénteken késő este.

Az iskolák és a tanműhelyek, a társ­­intézmények, valamint a csat­­lakozott cégek, üzemek szakmai bemutatókkal és rengeteg programmal készültek a szakmák éjszakájára Sopronban. A szakképzési centrum hat intézményét látogathatták meg pénteken késő este a továbbtanulás előtt álló diákok és a kíváncsi felnőttek.

Az iskolákban számtalan érdekes esemény várta az érdeklődőket, ahol megismerkedhettek az egyes szakmák alapjaival, s akár ki is próbálhatták az újdonságokat. Minden intézményben nagy figyelmet fordítottak a legkisebbekre, akik számára játékos programokkal is készültek.

 Vasvillában az érdeklődők kipróbálhatták a „banánzongorát” ...

A rendezvénysorozatot az SSzC Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziumban Firtl Mátyás országgyűlési képviselő nyitotta meg. Hangsúlyozta, a szakképzésben a fiatalok előtt több lehetőség adott, maguknak kell eldönteniük, hogy mit szeretnének választani. Ma már egy tisztességes szakma ismerete ugyanolyan komoly megbecsültséget jelent, mint a felsőoktatásban való továbbtanulás. Kiemelte: büszke arra, hogy dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselővel közösen a tankerület és szakképzés központját is Sopronba hozták, így az oktatás területén is érvényesül a város vármegyeközponti szerepe.

... és cserélhettek kereket is Fotók: Németh Péter

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Simon István. Az alpolgármester emlékeztetett: minden gyermek va­­lamilyen tehetséggel születik. A szülők és az iskola feladata, hogy türelemmel felfedezzék, ki, milyen szakmára, pályára, hivatásra alkalmas. Mind­­ezt úgy kell megoldaniuk, hogy a fiataloknak a későbbiekben – ha úgy adódik – legyen lehetőségük pályakorrekcióra. Üdvözölte az eseményt Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

– A szakmák éjszakája rendezvénysorozat sikeres és eredményes volt: a helyi programokat 2500 továbbtanulás előtt álló diák, valamint felnőtt kereste fel – közölte a Soproni Témával Králik Tibor, a szakképzési centrum főigazgatója.

Kapcsolódó cikkek