Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tapasztalt pedagógusok
Új programokat indítanak ősszel a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában Fotó: Griechisch Tamás

Tapasztalt pedagógusok

| P. Horváth László | Városi hírek

Tapasztalt Pedagógusok Klubja név alatt futnak idén ősztől a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában a foglalkozássorozatok.

Orbán Júlia, a ház vezetője dr. Farkas Ciprián polgármester jelenlétében mutatta be a tagságnak az elmúlt héten a csoportok vezetőit, valamint szólt az újdonságokról is. 

– Szeptembertől új sorozatokat indítunk útjukra. A pedagógusok aktív részvétele mellett a diákságra is számítunk – kezdte Orbán Júlia. – Minden héten szerdán a Lumiére fivérek utódai – avagy favorizált filmem címmel egy-egy pedagógus ajánlja kedvenc filmjét, a vetítés után beszélgetés lesz. Csütörtökönként a Pedagógus Plusz sorozatban azokat a kollégákat hívjuk meg, akik a szakmájukon túl például a művészetekben, tudományokban is jeleskednek. Szombaton Hulló falevelek címmel komoly- és a könnyűzene csendül fel művésztanárok és vendégeik közreműködésével. November 13-án rendezzük meg az óvodásoknak és a kisiskolásoknak a VIII. Sarkady Sándor Versmondó Találkozót. A rendszeresen megtartandó Útravaló–Útmutató rendezvény keretében soproni és a városkörnyéki idegenvezetők adnak beszámolót a különböző országok kultúrájáról, gasztronómiájáról. Mindezeken túl művészeti esteket is szervezünk majd, ahol a vendég városunk egy-egy jeles alkotója lesz.

Orbán Júlia kiemelte: a jövőben is megtartják a kedvelt és népszerű csoportfoglalkozásokat: mint például a közműves alkotók körét, a babahordozó klub és a dúdolgató foglalkozásait, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar és szenior örömtánc tagjai továbbra is náluk próbálnak. További információk és friss hírek a www.pedmuvhaz.hu oldalon érhetők el. Fontos, amennyiben a járványügyi helyzet úgy alakul, akkor a rendezvényeket jövő év tavaszára halasztják.

Kapcsolódó cikkek