Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Találkozás a Mikulással

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban december első napjaiban többször is találkozhatunk a Mikulással. A GYIK Rendezvényházban például december 4-én, szerdán 17 órától Mikulás-ünnepséget tartanak.

• A Liszt-központ Munkácsy-termébe december 6-án, pénteken délután négy órakor érkezik a Mikulás, mindenkit apró ajándékkal vár. 

• A hagyományokhoz hűen a Mikulás ismét vasparipára cseréli piros orrú rénszarvasait, puttonyában pedig sok-sok szaloncukorral várja a gyermekeket – és természetesen szüleiket is – a soproni vasútállomáson, valamint a kijelölt Mikulás-vonatokon. Sopronból Győrbe 6.45-kor, illetve 9.44-kor, valamint a Sopronból Szombathelyre 14.43-kor induló járatokon is utazik majd a Mikulás.

• A Volánbusz egyes helyi járatain a korábbi évekhez hasonlóan idén december 6-án, pénteken találkozhatnak az utasok a Mikulással. Az érintett járatok száma, zárójelben az indulás ideje: 13-as a Jereván-lakótelepről Sopronkőhidáig (6.20), 13B Sopronkőhida, Pesti Barnabás utca megállóhelyről (7 óra) 2-es a Jereván-lakótelepről a Lövér szállóig (7.45), 2-es a Lövér szállótól a Jereván-lakótelepig (8.11), 10Y a Jereván-lakótelepről Kertváros, Hajnal térig (12.52, 13.52), 10Y Kertváros, Hajnal térről a Jereván-lakótelepig (13.20, 14.20), 1-es a Jereván-lakótelepről a Lövér szállóig (15, 16, 17 óra), valamint 1-es a Lövér szállótól a Jereván-lakótelepig (15.27, 16.27, 17.27).

• A Soproni Parkerdőben december 8-án, vasárnap 10 órakor indul a Mikulás-túra. Gyülekező a Hotel Lövér előtti buszmegállónál lesz.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.