Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Takarítottak a Deák téren
Közösen mozdultak meg a szülők – együtt szedték a szemetet a Deák téren Fotó: Griechisch Tamás

Takarítottak a Deák téren

| Munkatársunktól | Városi hírek

Civil kezdeményezésre szülők takarítottak a Deák téri játszótér környékén – az akciót felkarolta Filep Márk, a körzet képviselője is.

Agg Zsuzsanna kezdeményezésére a közösségi oldalon fogott szervezésbe egy csoport. Az összefogásnak meg is lett az eredménye: az elmúlt vasárnap húsz szülő és gyerekek közösen takarították ki és szépítették meg a Deák teret. 

– Kedvelt az itteni játszótér, mindig sokan sétálnak a parkban, illetve pihennek a padokon. Az azonban elszomorító, ha szemeteléssel találkozunk – mondta el lapunknak Agg Zsuzsanna. – Örömteli, milyen sokan gondolták úgy, hogy megmozdulnak és közösen tesznek a környezetük megóvásáért. A mostani szemétszedési akciónak a jövőben biztosan lesz még folytatása.

A kezdeményezést felkarolta a körzet önkormányzati képviselője, Filep Márk is. Az önkormányzat és a Sopron Holding Zrt. támogatásának köszönhetően szerezték be szemeteszsákokat, illetve oldották meg az összegyűjtött anyagok elszállítását. A képviselő kifejtette: mindig öröm, ha a lakosság önként is megmozdul a környezetük megóvásáért. A cél a szemléletformálás is. A városban több mint hatszáz hulladékgyűjtő edény található. Ha mindenki ezeket használná, akkor a jövőben is megóvhatnánk gyönyörű városunkat és belvárosunkat is a csikkektől és a szeméttől.

Kapcsolódó cikkek