Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szűrővizsgálat a gyógyszertárban

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni Arany Kígyó gyógyszertár idén is csatlakozott az úgynevezett Movember mozgalomhoz. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

– Egész novemberben a hozzánk forduló férfiaknak lehetőségünk van az úgynevezett PSA-teszt elvégeztetésére – mondta lapunknak dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz, a gyógyszertár vezetője. – A beavatkozás teljesen fájdalommentes, egy csepp vérből megállapítható, hogy gyulladt állapotban van-e a prosztata vagy sem. Amennyiben igen a válasz, akkor további – urológiai – szakvizsgálatokat javaslunk. 

A gyógyszertár alkalmazottai ebben a hónapban bajuszt és egyedi pólót viselve hívják fel az ötven év feletti férfiak figyelmét arra, hogy legalább évente egyszer menjenek el egy ilyen szűrővizsgálatra. Az időben felismert prosztatarák ugyanis jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”