Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szűrővizsgálat a gyógyszertárban

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni Arany Kígyó gyógyszertár idén is csatlakozott az úgynevezett Movember mozgalomhoz. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

– Egész novemberben a hozzánk forduló férfiaknak lehetőségünk van az úgynevezett PSA-teszt elvégeztetésére – mondta lapunknak dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz, a gyógyszertár vezetője. – A beavatkozás teljesen fájdalommentes, egy csepp vérből megállapítható, hogy gyulladt állapotban van-e a prosztata vagy sem. Amennyiben igen a válasz, akkor további – urológiai – szakvizsgálatokat javaslunk. 

A gyógyszertár alkalmazottai ebben a hónapban bajuszt és egyedi pólót viselve hívják fel az ötven év feletti férfiak figyelmét arra, hogy legalább évente egyszer menjenek el egy ilyen szűrővizsgálatra. Az időben felismert prosztatarák ugyanis jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.