Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szurkoljunk együtt!
Már nyolc éve Sopronban is rengetegen szurkoltak a magyar futballválogatottnak, amely az akkori franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutott. Idén is nagy kivetítő lesz a Fő téren és várhatóan lelkes szurkolás...

A Svájc elleni meccs „életük legfontosabb összecsapása”

Szurkoljunk együtt!

| Munkatársunktól | Városi hírek

A labdarúgó Európa-bajnokság 14 játéknapjáról összesen 26 mérkőzést nézhetünk meg közösen Sopron Fő terén. Az önkormányzat ezúttal is nagyméretű kivetítővel és sörpadokkal készül.

Magyar zászlók, mezek, kalapok, közös Himnusz-éneklés, taps és persze az elmaradhatatlan „Ria-ria-Hungária” – ez jellemezte a szurkolást 2016-ban. Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Tombolt az Eb-láz Sopronban, Soproni Téma, 2016. június 29.), 8 éve országszerte százezrek drukkoltak a magyar futballválogatottnak, amely az akkori franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutott. Sopronban is magasra csapott a fociláz... Ahogy várhatóan idén is magasra csap...

– Légy részese egy igazi közösségi élménynek! – írják a Sopron szurkol oldal szerkesztői.

A nyári foci Eb 14 játéknapjáról összesen 26 találkozót láthatunk élőben a Fő téren, ezek közül kiemelkednek a magyar csapat összecsapásai. Mint ismert, a válogatott június 15-én, szombaton 15 órakor játszik Svájc, június 18-án, szerdán 18 órakor Németország, június 23-án, vasárnap 21 órakor Skócia ellen.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz csoportba kerültünk, bár talán nem annyira, mint a legutóbbi Eb-n – fogalmazott Marco Rossi még múlt héten Telkiben. – De nem ijedünk meg a kihívásoktól, magabiztosak vagyunk, és tudjuk, hogy bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre, ahogyan ki is kaphatunk. Amit mi meg tudunk tenni, az az, hogy a lehető legjobban felkészülünk, önbizalommal telve vágunk neki a tornának, és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll, ahogyan erre nemcsak a futballban, hanem az élet minden területén szükség van.

A szövetségi kapitány szerint meccsről meccsre gondolkodnak, a válogatott tagjai számára jelenleg a Svájc ellen, június 15-én sorra kerülő első csoportmérkőzés „életük legfontosabb összecsapása”.

– Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket – nyilatkozta Rossi.

Sopron Fő terén ezúttal egy 6×3,5 méteres kivetítőt állítanak fel – ahogy 2016-ban, úgy idén is a megyeháza és a múzeumnegyed sarkán. A Szentháromság-szobor környékére kihelyeznek pár sörpadot is, de az a szervezők célja, hogy minél több ember elférjen a Fő téren. Természetesen a „hivatalos” közvetítés mellett a soproni vendéglátóhelyek többsége is készül kivetítőkkel.

Szurkoljunk együtt: A közös meccsnézés pontos menetrendje már elérhető a Sopron szurkol Facebook-oldalon, valamint a sopronszurkol.hu-n is.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

„Ragyog a nap, virágok nyílnak…”

„Ragyog a nap, virágok nyílnak…”

2024. 05. 29.

– Tavasz, virág, szépség, környezetvédelem, béke – így foglalta össze a tómalmi virágosztás jelentőségét dr. Simon István alpolgármester, a Jánostelep...